ICMETCRaiova

Cuvant cheie:
   

 

 

...

Noutati
 

Masa rotunda cu tema

  “ ANALIZA EFICIENTEI ENERGETICE A UTILIZARII ACTIONARILOR CU TURATIE VARIABILA IN INSTALATIILE INDUSTRIALE”

In data de 23.11.2011, a fost organizata la ICMET Craiova o Masa rotunda cu tema „ ANALIZA EFICIENTEI ENERGETICE A UTILIZARII ACTIONARILOR CU TURATIE VARIABILA IN INSTALATIILE INDUSTRIALE” la care au participat cercetatori, cadre didactice universitare si specialisti ai celor trei parteneri implicati in realizarea proiectului, precum si reprezentanti ai unor companii care utilizeaza in procesul de productie actionarile cu turatie variabila.

Cu ocazia acestui eveniment organizatorii au informat participantii despre cerintele impuse de Directiva nr. 2006/32/CE privind eficienta energetica la utilizatorii finali, care a devenit obligatorie pentru Romania din 2008, si care prevede ca statele membre UE se angajeaza sa realizeze reducerea consumului de energie finala cu cel putin 9% intr-o perioada de noua ani (2008-2016 ) c omparativ cu media consumului din anii (2001-2005).

În acest sens, ţările vor trebui sa adopte diverse măsuri în domeniul eficienţei energetice, între care şi achiziţionarea de echipamente pe baza listelor ce conţin specificaţii privind eficienţa energetică, analiza costului minim, durata ciclului de viaţă, sau metode comparabile, pentru a asigura rentabilitatea.

ICMET Craiova a dorit sa promoveze rezultatele cercetarilor in domeniul actionarilor cu turatie variabila utilizand convertizoare statice de frecventa cu performante tehnice deosebite si cu pachete de programe dedicate de calcul, comanda si control pentru diferite regimuri de functionare.

In cadrul dezbaterilor care au avut loc intre participantii la aceasta manifestare stiintifica au fost subliniate tendintele care se contureaza in domeniul eficientei energetice a actionarilor cu turatie variabila si modul in care rezultatele cercetarilor se pot transfera in industrie.

 

 

 
 

 

 
Etape
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright © 2010 ICMET Craiova
Privacy Policy    |    Terms of Use

 

.